Friday, May 10, 2019

Den avslutande timmen

Den avslutande timmen - bibelkronologi för den sista generationens kristna - Anders Gärdeborn - 60:- + porto

De första kristna betraktade skapelseveckan som både historisk och profetisk. På motsvarande sätt som Gud skapade på sex bokstavliga dagar och vilade den sjunde kommer historien att pågå under 6000 år följt av ett millennium av vila. Det är detta Petrus menar med att en dag är som tusen år för Gud.

Boken identifierar alla dessa 7000 år i bibeltexten och sätter samman dem i en komplett och exakt kronologi från skapelse till evighet. Den innehåller många bibelcitat och är rikt illustrerad med färggrafik.

Kronologin skiljer sig från tidigare försök i två avseenden: Dels är den självverifierande genom ett antal checkpunkter som omedelbart avslöjar eventuella fel, och dels kommer informationen uteslutande från Skriften utan att blanda in sekulär historia eller astronomiska händelser.

Kronologin avslöjar årtalet för Kristi återkomst med biblisk säkerhet, dock uttryckt som år efter skapelsen. För att konvertera till år efter Kristus måste en sekulär datering av en lämplig biblisk händelse användas vilket inför en icke-biblisk uppgift i ekvationen.

Boken behandlar också frågan om vi verkligen ska kunna veta datumet för återkomsten.
Beställ genom att sända ett mejl till info@rupeba.se 

No comments:

Post a Comment